Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Selenicereus grandiflorus, η Βασίλισσα της νύχτας

   Γρήγορο ταξίδι στη Καραϊβική αλλά και την ευρύτερη του Μέχικο περιοχή. Έκει όπου θα συναντήσουμε έτσι για καλωσόρισμα και καλή αρχή τη Βασίλισσα της Νύχτας (ή αλλιώς Selenicereus grandiflorus).
   Στη Ιαπωνία έχοντας, ίσως ένα διαφορετικό ορισμό για το τι εστί βασίλισσα, το ονομάζουν  "Gekka Bijin" , δηλαδή όμορφη κάτω από το φεγγαρόφως,γυναίκα.  
  Ένα κακτοειδές που κατα το ήμισι (grandiflorus) οφείλει το όνομά του στον Carl von Linné , ο οποίος και το κατέγραψε ( εν έτει 1753) ως το κακτο με το μεγαλύτερο άνθος (τότε). Σήμερα θεωρείται ένας μετρίου άνθους κακτος.

Η "αυθεντική" Βασίλισσα , βρίσκεται δύσκολα σε νησιά της Καραιβικής, και αυτό οφείλεται στο ότι εμφανίζει μεγάλη "παραλλακτικότητα" και υπάρχουν παρα πολλά διαφορετικά υποείδη ανά περιοχές.

Το χαρκατηριστικό της είναι λοιπόν ότι το μεγαλοπρεπές αυτό άνθος ανθιζει για 24ωρες και μαραίνεται. και αυτό υπό συνθήκες
Είναι εντυπωσιακό  καθε αυτό . όμως  πέραν της ομορφιάς η Βασίλισσα της Νύχτας, έχει  διάφορα συστατικά τα οποία την έχουν  κάνει χρήσιμη σε διάφορες  θεραπείες της Ομοιοπαθητικής.


H σπανιότητα και ομορφιά που διακατέχει το συγκεκριμένο φυτό  το έκανε να αποτελέσει  το "στόχο" ενός ολόκληρου anime. Καλείται "wolf's rain" και το δημιούργησε ο  Keiko Nobumoto.
Why do humans always look to the sky?
Why do you try so hard to fly when you don’t have any wings?.

Σ'αυτό λοιπόν το anime το οποίο από την αρχή κινείται σε διπλό ταμπλό και έχει πολύ καλή πλοκό-συνέχεια,  ο πρωταγωνιστής μας (με τους συν που ερχονται στην συνεχεια) αναζητούν την οσμή αυτού του άνθους, LunarFlower ονομαζεται στο anime, ώστε να βρουν την φημισμένη  Πύλη για τον Παράδεισο. Κατα τη διάρκεια της αναζήτησης αυτής καταλήγουν σε ένα κορίτσι που εκπέμπει την μυρωδιά αυτή και που θεωρούν οτι απότελεί το σύνδεσμο στον Παράδεισο..
το πρόβλημα με το όλο θέμα είναι ότι δε μυρίζουν/αναζητούν μόνο εκείνοι την Πύλη αυτή.. (τα υπόλοιπα σε blogs ανάλογου  θεματικού).
Το χαρακτηριστκό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι η κάπως μοναδική τοποθέτηση και γενικά το παίξιμο με τις εννοιες και τα συμβάντα του σκηνοθέτη , καθώς θα μπορούσαν να δωθούν πολλές απόψεις για το παραλληλισμό   των εικόνων  και της "πραγματικότητας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου