Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ένας άλλος κόσμος..



Ένας άλλος λοιπόν κόσμος είνια εφικτός  ,όχι όπως το πιπιλίζουν και εκχυδαιολογούν οι πολιτικάντηδες μας, αλλά βλέποντας την εφαρμόγή τέτοιων προσπαθειών όπως παραπάνω...
Το ντοκυμαντέρ  είναι ενδιαφέρον αν μη τι άλλον,
το περιεχόμενο  φαντάζει ελκυστικό αν δεις περα από τη μυτη σου
και η κατάσταση το Απαιτεί να δείς πέρα από αυτή.. πόσοι παραδίνονται σε τέτοιες απαιτήσεις όμως; Πόσοι έχουμε παραδοθεί πολύ νωρίτερα, δυστυχώς;
Ζουμάροντας στα του γεωργικού κομματιού του Άλλου αυτού Κόσμου:

     Ο πρωτογενής τομέας στην ελλάδα  όσο δυναμική έκρυβε ,και ακόμη κρύβει, τόσο  πίεση και σαμποτάζ δέχεται από τα "πάνω" , από τα "έξω", δεν έχει σημασία. Με το ξεπέρασμα των ενδιάμεσων μεσαζώντων(των κακών σπυριών , προσπαθώντας να κρατηθούν τα ..χλωρά πριν το κάψιμο με τα ξερά) μπορούμε να δούμε με διαφορετικό μάτι τόσο την καλλιέργεια της γής , όσο και τη διακίνηση των απολαβών από αυτή..
Δεν είναι δυνατόν, στην Κρήτη, περιοχή που ευδοκιμούν μεταξύ παρα πολλών α΄λλων καλλιεργειών και οι τομάτες, να κάνουν εισαγωγή σε περιοχές   όπως ο κάμπος της Μεσσαράς,  τοματών από Σκόπια και Βουλγαρία. Δε στέκει  λογικά.  κι όμως στην ελλάδα αυτό αποτελεί κάτι πολύ λογικό..

Ένας κόσμος είναι εφικτός, πάντα θα είναι το θέμα είναι ποιος δύναται να τον πραγματώσει.. Ας μην περιμένουμε  τους ..δεξους και ..ζερβους ψάλτες να γίνουν θαυματουργοί και να ιάσουν τέτοιες καταστάσεις.

Πρέπει ο κόσμος να ενεργοποιηθεί και να δώσουμε λύσεις, που υπάρχουν και συμβαίνουν .
Δε χρειάζεται να κοιτάξεις στους γείτονες Ισπανούς στη Μαριναλέδα, για να τις βρείς,  μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην δική μας Ανάβρα για να καταλάβεις ότι  όταν τα λόγια κανουν στην άκρη και έρθουν οι πράξεις, όχι μόνο δεν είναι όλα τόσο  ..Σκουρα όσο τα δείχνουν ,αλλα μπορείς να υπάρξεις και να διαπρέψεις αξιοπρεπώς..

"μέσα στα δύο σου χέρια κρύβεις μια δύναμη που κάνει όποιον θεό να μοιάζει με κατι τ' ανίκανο μεσα στα δύο σου χέρια κρύβεις έναν άνθρωπο που κάνει οτιδήποτε το θεικό απλά ανύπαρκτο πίστεψε σε σένα και μην κάνεις προσευχές,κάνε όνειρα θα βγούν αληθινά μια μέρα σίγουρα"
λέει ο Ήρωας,

και δε μένει  παρά να αλλάξουμε τη νοοτροπία πάνω στα ζητήματα,
την οπτική στο μοντέλο και όλα αλλάζουν.


1 σχόλιο: